12-12-2019 

Team Xtreme’s nieuws over onze sneeuwrijke trainingskampen, succes op wedstrijden en meer nieuws!

 

 

 


Snowboard Team Xtreme – nieuwsbrief 02 – december 2019              
 

Beste Xtreme Team boarders, riders, shredders, ouders, supporters, partners, reisgenoten,

We knallen lekker door! FreestyleTour Stop 4 was in Ice Mountain bij Koomen-Waasten (Wallonië). Een aantal van onze riders stapten met hun board onder de arm in de auto richting Franse grens. Naast veel plezier met zijn allen in de sneeuw en het winnen van punten voor het overall-klassement, waren er ook startplekken voor Rail ’n Snow in Antwerpen te verdienen.
Ziggy Thomassen en Shania Colsters wisten plek 2 en 3 bij de Youth Women te bemachtigen, Lars Zwager werd 1ste en Joshua Aarts 3de bij Junior Men en Bart Poll 1ste bij Senior Men. 
Lars, Joshua en Bart ontvingen een uitnodiging voor Antwerpen.

Shania Colsters
Lior Moyal
Ziggy Thomassen
Bart Poll
Met dank aan Snowchamps voor de foto’s van FreestyleTour Ice Mountain: van linksboven met de klok mee Shania, Lior, Bart en Ziggy.
 
FIS wedstrijd werd trainingsweek Zillertal
Met de vijf riders aan de Europacup Landgraaf lag een tweede wedstrijd in de planning, een slopestyle FIS wedstrijd in Zwitserland. Hoewel het weer eind van de week wel wat minder werd, werd al een paar dagen eerder vertrokken om nog twee trainingsdagen te houden op hoogte. De eerste auto was al in Zwitserland toen de wedstrijdcommissie besloot om de wedstrijd af te lasten en een week te verzetten. On the fly werd afgestemd met het bestuur en het besluit genomen om door te rijden naar Zillertal en aldaar een week te trainen. Een van de trainingsdagen was op Stubai-gletsjer waar ook onze teamgenoten Nicky en Lucas met de Nederlandse selectie (NSkiV) aan het trainen waren. En wat nog vetter was, bijna de hele wereldtop was daar aan het trainen. Hoe gaaf is het om naast Halldór Helgason in een sleeplift te staan. Goede keuze om maximaal te trainen in Zillertal, zodat iedereen goed voorbereid aan de komende wedstrijden staat, zoals Rock a Rail en Rail ’n Snow.
 

Foto: Shania als stralende winnaar tijdens Audi-snowboardseries!

Audi-snowboardseries
Voor de jongste snowboarders organiseert de Zwitserse snowboard organisatie de Audi-snowboardseries. Shania en Lucas konden mee doen en hebben allebei de eerste plek bemachtigd. Proficiat!!

Foto: Casper tijdens halve finale Rail ’n Snow Antwerpen

Rock a Rail Den Haag en Rail ’n Snow Antwerpen
Een van de vetste snowboard evenementen is Rock a Rail. Alle nationale en internationale toppers zijn aanwezig op de Grote Markt in Den Haag. Speciaal voor die dag vol gestort met sneeuw en met de meest waanzinnige stairs, rails en walls. Onze trainers Bart Falhaber en Rachida Aoulad waren uitgenodigd om mee te doen. Thom Wijnstra heeft geknokt voor plek tijdens het laatste kwalificatie event “Final Showdown” in Snowworld Zoetermeer en een Wildcard gekregen!.Super sick natuurlijk. 
En het was geweldig om te zien. Vele filmpjes zijn gedeeld op insta of facebook. Rachida wist uiteindelijk door te dringen tot de finale, waar Melissa Peperkamp (oud lid) 1ste werd. Allemaal super gereden. Proficiat.

Gelijktijdig waren Thom Vogel, Lars Zwager, Casper Holtzapfel en Bart Poll aan het senden in Antwerpen. Joshua Aarts was te jong om deel te nemen, maar mocht proeven aan het gave park tijdens een jamsessie speciaal voor de jongste boarders. Thom, Casper en Bart wisten alledrie door te dringen tot de halve finale. En Casper vervolgens ook nog naar de finale. Hij ging helemaal los en imponeerde de jury met zijn runs. Casper werd derde bij Rail ’n Snow. Bart werd geprezen als meest creatieve rider. 

Kijk en volg ons op Instagram.com/teamxtremenl voor meer mooie foto’s van beide evenementen.


Foto: Joshua ontvangt coaching van Casper tijdens Rail ’n Snow in Antwerpen

Investeren in kwaliteit
Om onze snowboarders goed te kunnen begeleiden blijven onze trainers zich ontwikkelen om de kwaliteit van de lessen steeds beter te maken. Justin rondt begin december zijn gevorderde opleiding in Oostenrijk af (Landes). Bart en Rachida zijn bezig met een trainer/coach opleiding van NOC/NSF. Om ook te zorgen dat we ook in de toekomst trainers klaar hebben staan, gaan Casper en Mitchell mee draaien als assistent-trainers.

Vertrouwenspersoon
Als bestuur en trainersteam staan we voor een veilig en open trainingsklimaat voor onze atleten en hun ouders. Toch kan het voorkomen dat een situatie kan ontstaan waarbij er behoefte is om in vertrouwen je verhaal of probleem kwijt te kunnen, voor advies of samen te zoeken naar een oplossing. Daarvoor kun je terecht bij Priscilla Ernst, zij is de vertrouwenspersoon van onze club.   


 
Wil je meer ons zien en ons volgen, kijk op instagram en facebook

De snowboarders, trainers en vrijwilligers van Team Xtreme zijn super blij met support van:

                 

               

           

Wil jij of jouw organisatie ook onderdeel uit maken van onze reis om talentvolle snowboarders te begeleiden in hun droom om de vetste rails en schansen te berijden, kom eens kijken op een dinsdag, woensdag of donderdagavond tijdens onze trainingsavonden in Snowworld Zoetermeer of mail ons. Alvast enorm bedankt !

Facebook Team Xtreme Snowboard Nederland
Instagram Team Xtreme Snowboard Nederland
Mail een bericht aan ons
 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen: aanmelden nieuwsbrief

Ons mailadres is:
snowboardteamxtreme@gmail.com

Copyright © 2019 Snowboard Team Xtreme, All rights reserved.

 

 

 

 

 

 

            24-11-2019 

Team Xtreme’s seizoen is van start met wekelijkse trainingen, geweldige trainingskampen, succes op wedstrijden en meer nieuws!

 

 
Snowboard Team Xtreme – nieuwsbrief 01 – november                   
 
Beste Xtreme Team boarders, riders, shredders, ouders, supporters, partners, reisgenoten,
 

Dit is onze eerste nieuwsbrief. Je hebt je er niet voor opgegeven, maar we gaan er vanuit dat je geïnteresseerd bent. Mocht het niet zo zijn, onze excuses dat we je deze nieuwsbrief hebben gestuurd. Op het linkje onderaan deze pagina kun je je afmelden. Voor iedereen die ons wil volgen op onze reis: veel lees plezier !!

Het seizoen 2019 / 2020 is in alle hevigheid los gebarsten. Met deze update willen we – trainers en bestuur –  jullie bij praten met wat er afgelopen periode voor en achter de schermen is gebeurd. 
Als je ons volgt op Instagram, Facebook of in Whatsapp-groepen dan is het je niet ontgaan dat we een aantal superleuke activiteiten hebben gehad. Elke week hebben we dinsdag, woensdag en donderdag trainingen in Snowworld, met een aanbod op elk gewenst niveau. Voor jongelui (en minder jonge-lui) die meer willen, trainen we ook in het buitenland. Op de nieuwe buitenschans in Genk (B), in de sneeuw in Zittertal, zoals Hintertux, Kaltenbach. En volop de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden. Met deze nieuwsbrief houden we jullie graag op hoogte van al onze activiteiten. Deel deze nieuwsbrief met al je vrienden en bekenden! 
Thom Vogel Team Xtreme
Freestyle Tour
Boarders die meer willen, kunnen deelnemen aan wedstrijden en/of trainingen in het buitenland. Deze groep wedstrijdrijders begeleiden we met onze trainers, zodat ze op een veilige wijze kunnen deelnemen aan deze wedstrijden en het beste in hen zelf naar boven halen. Tijdens de eerste stop van de Freestyle Tour (NL-B) hebben we bijna de helft van alle podiumplekken bemachtigd. Dat was echt geweldig! Proficiat jongens en meiden. En een highfive voor alle trainers!
Op 16-17 november was de Tourstop 2 en 3 van Freestyle Tour in Landgraaf. Ook deze is zeer succesvol geweest. Nagenoeg alle deelnemende Xtreme atleten hebben progressie geboekt. Net dat tandje meer gezet, net die extra halve draai gedaan. We zijn echt supertrots op onze sporters. Een aantal van hen heeft zelfs een plek op het podium behaald, met hele mooie gouden, zilveren en bronzen medailles. 
Op zaterdag 23 november was Tourstop nummer 4 in Ice Mountain tegen de Franse grens. Veel Belgen en een paar Nederlandse boarders. De meeste van onze rijders besloten wat rust in te plannen na alle wedstrijden van afgelopen weken. De rijders die er waren wisten de jury te plezieren met hun tricks en trucks op de rails. Vervolgens wist de organisatie de beste riders te plezieren met mooie prijzen en goodies! 
Thom Wijnstra Team Xtreme
Europacup Landgraaf / Zwitserland
Na de Freestyle Tour bleven 5 van onze jongens in Landgraaf voor de Europacup Slopestyle, van 18 tot 21 november. Zo aan het begin van het seizoen wil iedereen graag snowboarden, met gevolg dat ook een groot deel van de wereldtop aanwezig was. Mooie kans voor onze rijders om te ervaren hoe het is om tussen deze grote mannen te staan. Ook voor het aanwezig publiek een mooie kans om vele mooie runs te zien. En wat hebben ze het publiek met veel familieleden laten genieten! Onze teamrijders hebben laten zien dat ze goed mee kunnen met het hoge niveau van deze wedstrijd en ervaren wat het is om te presteren onder een wat hogere druk. 

Komende week gaat dezelfde groep voor een wedstrijd naar Zwitserland. Niet iedereen kan mee naar deze wedstrijden. Vaak zijn wedstrijden voor bepaalde leeftijdgroepen, zoals voor jeugd of voor senioren. Onze trainers kijken ook naar het niveau van de atleet en het niveau van de wedstrijd om te bepalen of deelname aan deze wedstrijden past. Naast het opdoen van ervaring met wedstrijd rijden is een ander doel het verzamelen van wedstrijdpunten om zodoende mee te mogen doen aan andere wedstrijden in Europa. Veel succes jongens!
Volg ons op Instagram.com/teamxtremenl
Help mee onze droom te realiseren
Als je ons volgt op Instagram heb je gezien dat we de afgelopen maanden campagne hebben gevoerd om van 900 volgers naar nu bijna 1400 volgers te komen. We willen dit jaar doorgroeien naar 5000 volgers. Waarom? Het is geweldig als meer mensen kunnen zien hoe leuk freestyle snowboarden is. En omdat we met meer volgers ook interessant worden voor sponsoren. En met meer sponsoren komt onze ambitie om door te groeien als team naar een club die over enkele jaren een aantal snowboarders mee kan laten doen aan bijvoorbeeld X-games of misschien wel Olympische Spelen. Dit is de droom van Justin. Justin heeft de afgelopen jaren samen met een team geweldige trainers de start gemaakt met zijn team. Dit jaar heeft hij zijn team verder geprofessionaliseerd, met kledingsponsors, assistent trainers, een fysieke trainer en een bestuur van de gevormde stichting. Allen zijn zeer toegewijd om Justin’s droom, die ondertussen ons aller droom is geworden, te realiseren.
Als je ons daarin wil helpen, spreek ons aan, neem contact op of stuur een mail naar snowboardteamxtreme@gmail.com.
Libtech, GNU, Bent Metal, ThirtyTwo, Howl, Ashbury
Kleding en snowboards
Kleding en snowboardmerken worden graag gezien met jongens en meiden die goed kunnen snowboarden en op een positieve manier zichtbaar zijn in de snowboard scene. Mike en Mario van Stairss Distribution werken al jaren intensief samen met Justin. Zij vertegenwoordigen kwaliteitsmerken zoals snowboards van Libtech en GNU, kleding en schoenen van Thirthytwo, Goggles van Ashbury, bindingen van Bentmetal en Howl handschoenen. Mike komt zelf regelmatig kijken hoe onze jongens en meiden het doen, bijvoorbeeld tijdens de trainingsweek in Hintertux. Op deze manier en op advies van Justin, bepaalt hij wie hij wil ondersteunen met zijn merken. We zijn Stairss erg dankbaar dat zij geloven in onze jongens en meiden. En dat zij hen en onze trainers wil ondersteunen met kwalitatief hoogwaardig snowboard uitrusting en kleding!
Facebook Team Xtreme Snowboard Nederland
Instagram Team Xtreme Snowboard Nederland
Mail een bericht aan ons
 
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen: aanmelden nieuwsbriefCopyright © 2019 Snowboard Team Xtreme, All rights reserved.