Freestyle Techniek

Ieder snowboarder heeft zijn of haar eigen ambitie en doel met freestyle snowboarden. Of je nu een beginnende freestyler bent of vergevorderd. Bij ons is iedereen die een bocht kan maken in de sneeuw welkom. In verschillende groepen bieden we trainingen aan, afgestemd om het niveau van de sporters. Wij geloven in de kracht van de groep, waarbinnen elk individu kan presteren op zijn of haar niveau. Onze trainers geven instructie en coachen de freestylers op zijn of haar niveau. Door samen te trainen stimuleren de freestylers elkaar ook in hun progressie. Iedere freestyler heeft zijn favoriete trick, wat hij of zij vaak heel goed kan. Dat is weer een mooie inspiratie bron voor de anderen en andersom. Samen trainen is voor ons dus heel belangrijk. Toch kan het soms fijn zijn om individueel les te hebben. Ook dat is mogelijk. Afhankelijk van de behoefte stemmen we het de lessen af.

Als je meer informatie wil over de trainingen neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar Nextsnowboardingcollective@gmail.com. Daar kun je ook een inschrijfformulier aanvragen. 

SnowWorld Zoetermeer

Reguliere trainingsavonden vinden plaats in SnowWorld Zoetermeer en zijn op de volgende tijdstippen.

Dinsdagavond van 19.15 tot 20.45 : Amsterdam & Zoetermeer, gevorderden en wedstrijdrijders

Woensdagavond van 19.15 tot 20.45: Den Haag, beginnende freestylers, gevorderden en wedstrijdrijders

Donderdagavond van 19.15 tot 20.45 : Zoetermeer, beginnende freestylers, gevorderden en wedstrijdrijders

In overleg met onze trainers worden de snowboarders in gedeeld in een van de groepen. 

Ons trainingsseizoen in SnowWorld is van begin september tot en met eind mei.

De kosten van de trainingen bedragen 450 euro per jaar voor één keer per week les. En 700 euro voor twee keer in de week les.

De kosten van de individuele lessen zijn afhankelijk van de wensen en gaan in overleg met bestuur.

De kosten van de training zijn inclusief het lidmaatschap van NeXT Snowboarding Collective. Voor de toegang tot de sneeuwhal en piste kunnen we door onze goede samenwerking met SnowWorld onze leden tegen een interessante korting jaarkaarten van SnowWorld aanbieden (geldig voor alle hallen van Snowworld). Neem contact op met het bestuur voor een “NeXT SBC voucher”. Doe dit voordat je een jaarkaart koopt!

Freestyle training Oostenrijk

Tijdens de vakanties worden verschillende freestylekampen georganiseerd om te kunnen trainen en heerlijk rijden in de echte sneeuw in Oostenrijk. Deze kampen zijn voor alle leden toegankelijk om aan deel te nemen. De herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en meivakantie zijn vaak momenten voor deze kampen.

De eerste trainingsweek van deze winter is altijd in de herfstvakantie.

Trainingskamp Landgraaf of Genk

Aan het begin en/of einde van de trainingsperiode worden kampen naar SnowWorld Landgraaf of BigAirBag in Genk (Belgie) georganiseerd. Dit is voor elke freestyler die lid is van onze club vrij om aan deel te nemen. Informatie hierover ontvangen de snowboarders en/of ouders voorafgaand aan deze kampen.

Naast de meerdaagse kampen worden ook trainingen van één dag georganiseerd naar Landgraaf of Genk. De informatie hierover ontvangen de leden zodra deze dag gepland is.

Fysieke training

Freestyle is balans en controle van je lichaam, explosiviteit en souplesse in de uitvoering. Naast het trainen op techniek, wordt fysieke training belangrijker naarmate de schansen groter worden en de uitvoering complexer. Sinds 2019/2020 zijn we gestart met het aanbieden van fysieke training door Kees van Geel Athlete Development. Afhankelijk van de wensen en condities, kan dit op individueel niveau als in groepslessen.
Fysieke training zorgt niet alleen voor een fysiek sterkere sporter, het zorgt ook voor een blessure preventie en voor een sneller herstel bij blessures.

Vraag je trainer of het bestuur naar de mogelijkheden.