Slopestyle en Big Air

Next Snowboarding Collective legt de focus op freestyle, welke twee wedstrijddisciplines kent:

Slopestyle

een parcours van kickers, rails, gaps en jumps die achter elkaar worden gereden

Big Air   

het doen van mooie tricks op kleine, middel of heel grote schansen

Wedstrijden in Nederland en België

In Nederland en België worden wedstrijden en rail-battles gehouden in de sneeuwhallen. Iedere snowboarder die traint bij Next Snowboarding Collective kan aan deze wedstrijden en battles deelnemen. Een van onze trainers zorgt voor de begeleiding tijdens de wedstrijden.

Freestyle Tour – wedstrijden in Nederland en Belgie. Deelnemen is natuurlijk al dik, vaak ontvangen podiumplekken leuke goodies en is er een overall winner van alle wedstrijden in deze tour.

Rail Battles en Fire wedstrijden – dit zijn leuke evenementen waar het gaat om wie de vetste tricks kan doen. Eeuwige roem en leuke goodies vallen hen ten deel.

Internationale Slopestyle en Big Air wedstrijden:

Europa Cup & World Cup – dit zijn wedstrijden die worden georganiseerd door de FIS (Internationale Ski en Snowboard organisatie). Afhankelijk van leeftijd en behaalde FIS punten kunnen snowboarders mee doen aan deze wedstrijden. Vaak zijn er gelimiteerd aantal deelnemers per land toe gestaan. 

Audi Snowboard Series – Zwitserse wedstrijdserie die mee tellen voor de WSF ranking.

Valley Ralley – wedstrijd serie van vier tourstops in parken van het Oostenrijkse Zillertal. In het verleden heeft het team in verschillende samenstellingen aan al deze wedstrijden deelgenomen, vaak gecombineerd met de trainingsweken voor of na deze wedstrijden. Deze telt ook mee voor WSF punten.

World Rookie Tour – een internationale wedstrijd serie voor snowboarders in de Rookie categorie (onder 18 jaar). Aan het einde van het seizoen is de finale voor top 10 riders (WSF ranking). 

Rock a Rail – Een van de hoogte punten van het Rail-jaar is Rock a Rail in het Nederlandse laagland van Den Haag. Op het plein worden vijf machtige rails gebouwd en sneeuw uit de hal getrokken, waar door de slopestyle top van de wereld wordt gestreden om de eer. 

Hoogste podia:

X-Games – elke snowboarder droomt er wel eens van om deel te mogen nemen aan de X-Games. Het meest aansprekende event van het jaar. On invitation only (WSF).

Olympische Spelen (FIS) – Geen toelichting nodig, toch?

Actueel overzicht van wedstrijdschema

Elk seizoen kent zijn eigen wedstrijdschema waar onze sporters aan mee kunnen doen. Kijk bij wedstrijden voor het actuele overzicht van de freestyle wedstrijden.