Onze visie op Freestyle Snowboarden

We geloven dat we met de juiste coaching en begeleiding onze sporters kunnen laten groeien op basis van hun potentie en talenten, op zowel sportief, sociaal als mentaal gebied.

We zijn een goed georganiseerde groep snowboarders met passie voor de sport, die met elkaar fun beleven in de sneeuwhallen in Nederland, in de echte sneeuw in het buitenland en tijdens wedstrijden in binnen- en buitenland.

Onze Missie:

Freestyle-Snowboard-Sport: “Op basis van een speelse wijze en een warme band met de atleten, middels persoonsgebonden doelstellingen een zo’n hoog mogelijk niveau uit de sporter te halen. Dit zowel op het gebied van genieten van de sport als het behalen van resultaten op wedstrijden.”

Freestyle-Snowboard-Topsport: ‘Onze atleten willen we op individueel- en teamniveau begeleiden vanuit een holistische aanpak met een fysieke, mentale en snowboard-technische programma. Dit doen we in een veilige omgeving, zodat onze atleten kunnen groeien op sportief en persoonlijk niveau. Op deze wijze kunnen ze excelleren in de snowboardwedstrijdsport.

Freestyle snowboarden, de kick van de ultieme vrijheid

Freestyle snowboarden wordt vaak gezien als de meest extreme snowboard stijl, met vette stunts en coole tricks in het funpark. Bij het springen van de schansen gaat het om hoge jumps, mooie rotaties en salto’s, met als extra moeilijkheid het grijpen van je board in de lucht. Op de grond worden de meest voorkomende freestyle trucs gedaan met behulp van rails of via zogenaamde “flat-tricks”

De freestyle wedstrijden één van de populairste snowboard evenementen. Er zijn dan ook vele snowboard pro’s die bij deze wedstrijden de meest extreme stunts laten zien. De wedstrijden worden gehouden op verschillende onderdelen, waaronder de halfpipe, quarterpipe, slopestyle en big air competities.

Belangrijke competenties voor een freestyler zijn souplesse, kracht en durf.

Snowboarden is een relatief jonge sport. Freestylers beschouwen het snowboarden als een lifestyle. Deze lifestyle heeft nauwe banden met de surf- en skateboard sport en heeft aantrekkingskracht op jongeren in zijn algemeenheid

De afgelopen jaren is de snowboardsport zowel qua uitstraling, techniek en trainingsaanpak enorm geprofessionaliseerd, waarbij de lifestyle in ere wordt gehouden. Training richt zich, naast snowboard specifieke training, meer en meer op fysieke- en mentale training. Ook worden meer en meer “droog” getraind op trampolines en airbags.