Snowboarders willen snowboarden. Altijd, overal. Ligt er sneeuw, dan staan ze erop. Is er een schans of een rail, dan gaan ze er af. Dat is de passie die freestyle boarders delen. Snowboarders die door willen groeien om wedstrijden te rijden, om grote wedstrijden te rijden, vragen ook meer van hun trainers die hen daarin begeleiden. Daarom leidt NeXT SBC, haar trainers op, zodat ze elk snowboarder kunnen begeleiden. Deze opleidingen zijn internationaal erkend, zodat onze trainers ook in het buitenland de snowboarders mogen trainen.

Onze trainers weten wat het is om op topsport niveau te presteren, ze hebben het zelf ervaren of nemen ook nu nog deel aan internationale topwedstrijden. Naast het technische aspect van snowboarden is het mentale aspect evenzeer van belang. Hoe zorg je dat je in hoofd de wedstrijd net ervaart zoals de training van afgelopen week, toen de uitvoering super ging. In de flow zitten tijdens de wedstrijd is de basis om te excelleren, te kunnen knallen.

Met het groeien van de snowboarder, groeien ook de schansen. De krachten op het lichaam worden steeds groter. Een fysiek sterk lichaam kan deze krachten opvangen, voorkomt blessures en kan sneller herstellen. Al vroeg in de ontwikkeling van de snowboarders wordt gekeken naar de fysieke gesteldheid en wordt de ontwikkeling ervan gevolgd. Stapsgewijs worden stappen gemaakt om het lichaam te trainen in kracht, explosiviteit, fitheid en flexibiliteit. De fysieke trainer in ons trainersteam maakt een persoonlijk en uitgebalanceerd trainingsprogramma voor de snowboarders, zodat de fysieke ontwikkeling de snowboardtechnische ontwikkeling ondersteund.

Volgende stap in de ontwikkeling van de begeleiding is om ook andere onderdelen van de sporter te begeleiden.

Ryan Rausch, Technical Director, Snowboardtrainer

Mitchel van der Krogt, Snowboardtrainer

Thom Wijnstra, Snowboardtrainer

Casper Holtzapfel, Snowboardtrainer

Lars Zwager, Snowboardtrainer

Thom Vogel, Snowboardtrainer

Bart Poll, Snowboardtrainer

Kees van Geel, Fysieke trainer / Fysiotherapeut