Snowboardteam Xtreme, wie zijn wij?

De rust van de bergen, de weidsheid, het gevoel dat er iets groters is dan jezelf, iets dat je niet onder controle hebt. De ervaring van drijven op luchtledigheid, ultieme vrijheid.

Dan midden in dit prachtig landschap, het snowpark. Met schansen, rails en andere obstakels. Het aangaan van het gevecht tegen je eigen angsten. Het overwinnen van je belemmeringen. Mentale veerkracht. Nee durven zeggen. Maar ook: risico nemen omdat je voelt, nee je weet dat dit je dag is om naar het volgende niveau te groeien. Leren van fouten, incasseren, en dan weer opstaan. Het gevoel van een perfecte run, het podium. Blij zijn omdat je teamgenoten progressie maken, samen fun maken. Banden smeden voor het leven.

Het mag duidelijk zijn: wij houden van snowboarden, we lopen ervan over en wij willen dit meegeven aan een nieuwe generatie. Met deze nieuwe generatie willen we Nederlandse snowboarders internationaal laten meetellen. Waarom? Omdat we weten dat het kan en omdat we het mooi vinden om het proces van vallen, opstaan, verwondering en groei te begeleiden.

Dat is waar wij voor staan, dit is wie zij zijn, wij zijn:

Snowboardteam Xtreme!

Onze reis is begonnen. Dit is een uitnodiging om de reis samen met ons te maken!

“Samen leren, samen groeien, samen vieren!”

Bouwen aan onze ambitie

Onze ambitie is deelname aan X-Games en Olympische Spelen in 2025 en 2026. Vanuit een brede basis getalenteerde sporters en topsporters werken onze ervaren en gediplomeerde trainers aan de individuele en groepsgroei. Trainers die zelf hun sporen hebben verdiend in de wedstrijdsport en nog actief deelnemen aan internationale wedstrijden (met podiumplekken!).

Samen met de sporters stellen zij persoonlijke plannen en groepsplannen op, waarbij ambitieuze, haalbare doelen worden gesteld. Ambitieus zodat ze blijven groeien, maar wel haalbaar zodat het plezier in de sport blijft.

De dagelijkse organisatie en de strategische lange termijn planning van het team is geborgd in het stichtingsbestuur, bestaande uit gepassioneerde mensen die zich betrokken voelen bij de sport en de sporters. Mensen die geloven in het waar maken van de gezamenlijke ambities en dromen.

Het bestuur stelt een hoofdtrainer aan als verantwoordelijke voor het inhoudelijke programma van de opleiding van de sporters en de trainers. Het bestuur zorgt voor de kaders en basis zodat het trainingsteam de ambitie kan waar maken.

Informatie

Visie

Trainersteam

Bestuur

Ondersteuners